Fullwood M2erlin melkrobot

De voordelen van de Fullwood M2erlin melkrobot

Dankzij de baanbrekende en vernieuwende technologieën is de M2erlin melkrobot dé nieuwe standaard voor automatische melksystemen. De melkrobot is ontworpen met het oog op koecomfort en het verbeteren van resultaten. Zowel voor mens als dier biedt de revolutionaire melktechniek van de Fullwood melkrobot tal van voordelen. Hier leest u er alles over!

Fluisterstille melkrobot

Door de toepassing van revolutionaire aandrijftechnieken beschikt de Fullwood melkrobot over een arm die volledig elektrisch is in plaats van met lucht aangedreven. Deze techniek maakt de robot fluisterstil. Zo ontstaat er rust en ontspanning in de stal, waardoor de veehouder nog beter afwijkend gedrag kan detecteren. Het voortdurend monitoren van de gehele veestapel en inzicht hebben in de prestaties van individuele koeien is van groot belang voor een optimale bedrijfsvoering. Dit vormt de basis voor de productontwikkeling van de melkrobot.

Streampulse melktechniek

Eén van de grote voordelen van de melkrobot is de Streampulse melktechniek die hierin is verwerkt. Met dank aan de Streampulse ontstaat er een langere melkkolom, wat zorgt voor een lager vacuüm in de tepelbekers tijdens de rustslag. Hierdoor krijgt de sluitspier meer rust en blijft het melkafvoerkanaal perfect open. Het voordeel van deze werkwijze is een optimale melksnelheid en spiertjes rondom de melkblaasjes die in staat zijn om alle melk naar de boezem te knijpen. Dit gebeurt voordat de spieren moe worden en stoppen met werken. De M2erlin melkrobot realiseert minstens 50 procent van de melkgift in de eerste twee minuten van het melken. Op deze manier wordt de uier volledig leeggemolken en is de melkgift hoger. Zo blijven de spenen en dieren gezonder.

Flexibel en praktisch

De Fullwood melkrobot is ontworpen volgens het unieke twin-entry en twin-exit concept, waardoor er minder hekwerk achter de robot nodig is. De M2erlin robot kan daardoor ook als separatie-unit gebruikt worden. De koeien kunnen zowel rechtdoor als via de zijkant de melkrobot verlaten en zo naar verschillende groepen of separatieruimtes gestuurd worden. Dankzij dit concept is de melkrobot in iedere bestaande stal inpasbaar.

Duurzaam en rendabel

Ook is de melkrobot gericht op het verlagen van de productiekosten voor de melkveehouders. Het energie-efficiënte ontwerp van de M2erlin maakt dat deze duurzame robot een opvallend laag energieverbruik heeft. Daarbij zorgt de de elektrische aansturing voor betere energieprestaties. De Fullwood melkrobot is volledig opgebouwd uit het duurzame materiaal rvs en verbruikt bovendien minder water. Daarmee is de robot één van de meest economische exemplaren op de markt.

 

Gebruiksvriendelijk

De HMI, ofwel Human Machine Interface biedt in een oogopslag een duidelijk overzicht van de huidige status van de machine en het functioneren van het melkproces. Het touchscreenpaneel van de melkrobot is eenvoudig te bedienen middels een begrijpelijke iconenstructuur. Zo heeft de melkveehouder 24/7 alle benodigde informatie, zoals de status van de huidige melking, de melkstroom per speen en de robotstatus.

Wilt u meer weten over onze services of beroep doen op onze expertise? Neem dan nu contact op!

Contact

Kies voor kwalitatief hoogwaardige producten zoals de Fullwood melkrobot

Fullwood is een zeer toonaangevend merk op het vlak van het ontwerpen van melkrobots. Al meer dan 70 jaar levert dit merk de meest uiteenlopende oplossingen binnen de zuivelindustrie. Veel melkveehouders maken dan ook graag gebruik van de M²ERLIN, dé melkrobot van Fullwood. Dit apparaat is de nieuwe generatie in automatisch melken. Hiermee tilt u de melkproductie direct naar een hoger niveau! De voordelen van de M²erlin op een rij:

  • De beste melktechniek (de Streampulse Inside)
  • Opvallend stil
  • Zeer duurzaam en rendabel
  • Hoog comfort voor de koe
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Flexibel en praktisch in gebruik

 

 

20160405_Cazant_202

Persoonlijk advies van onze specialisten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw stal? Of wilt u weten welke melksystemen en stalinrichtingen het best passen bij uw dieren? Onze vakbekwame medewerkers voorzien u graag van persoonlijk advies. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0172-52 02 30.

Vertel me meer

Contactgegevens

Nieuwkoop
Transportweg 34
2421 LS Nieuwkoop
Tel: 0172 – 520 230 Cothen
Willem Alexanderweg 77-10
3945 CH Cothen
Tel: 0343 – 563 383

info@vanwindenendebie.nl

KvK: 30112715
BTW: NL808490795B01

Voor meer informatie of een vrijblijvend advies

[contact-form-7 id=”569″ title=”Stalinrichting”]