24/7 Expert service en onderhoud

Aandacht voor koe en uw rendement

48 jaar ervaring

De voordelen van de Fullwood melkrobot

De Fullwood melkrobot is dé nieuwe standaard voor automatische melksystemen. Deze duurzame robot zit vol ongeevenaarde en vernieuwende technologieën en brengt tal van voordelen met zich mee. Ideaal voor melkveehouders om het koecomfort te optimaliseren en de resultaten te verbeteren voor een geslaagde bedrijfsvoering! De revolutionaire melktechniek van de melkrobot is zowel voor mens als dier een waardevolle en onmisbare uitvinding. Bij Van Winden en de Bie komt u alles te weten over de Fullwood melkrobot en de voordelen ervan.

Wilt u meer weten over onze services of beroep doen op onze expertise? Neem dan nu contact op!

Fluisterstille werking

Het fluisterstille karakter is één van de grote voordelen van de Fullwood melkrobot. Door de toepassing van revolutionaire aandrijftechnieken beschikt de melkrobot over een elektrisch aangestuurde arm in plaats van een exemplaar dat met lucht aangedreven is. Dit maakt de robot fluisterstil, waardoor er rust en ontspanning ontstaat in de stal. Dit verhoogt de melkproductie en dus uw rendement. Continue monitoring van de volledige veestapel en inzicht hebben in de prestaties van individuele koeien is uiterst belangrijk voor een optimale bedrijfsvoering.

Revolutionaire Streampulse melktechniek

De melkrobot is uitgerust met een Streampulse melktechniek. Dankzij deze techniek ontstaat er een langere melkkolom en is er een lager vacuüm in de tepelbekers tijdens de rustslag. Dit zorgt ervoor dat de sluitspier meer rust krijgt en het melk afvoerkanaal perfect open blijft. Deze methode heeft als effect dat de melksnelheid uitstekend is en spieren rond de melkblaasjes alle melk naar de boezem kunnen knijpen. Dit gebeurt alvorens de spieren moe worden en stoppen met werken. Het voordeel van de Fullwood melkrobot is dat deze minstens 50 procent van de melkgift realiseert in de eerste twee minuten van het melken. Zo wordt de uier compleet leeggemolken, is de melkgift hoger én blijven de spenen en dieren gezonder.

20160405_Cazant_202

Praktisch en flexibel in gebruik

Het ontwerp van de melkrobot is gebaseerd op het unieke twin-entry en twin-exit concept. Daardoor is er minder hekwerk nodig achter de robot. Bovendien kan de Fullwood ook als een separatie-unit worden gebruikt. De robot is zowel rechtdoor als via de zijkant te verlaten en koeien kunnen eenvoudig naar verschillende groepen of separatieruimtes gestuurd worden. Deze voordelen maken dat de melkrobot inpasbaar is in elke bestaande stal.

Duurzame en rendabele Fullwood melkrobot

De productiekosten voor melkveehouders verlagen is tevens één van de belangrijkste voordelen van de Fullwood melkrobot. De robot heeft namelijk een energie-efficiënt ontwerp, wat leidt tot een opvallend laag energieverbruik en betere energieprestaties. Verder is de melkrobot opgebouwd aan de hand van het duurzame materiaal rvs en verbruikt hij minder water. De Fullwood is hierdoor een zeer economisch exemplaar in de markt.

Makkelijk in gebruik

De Human Machine Interface (HMI) biedt in een oogopslag een duidelijk overzicht van de huidige status van de melkrobot en het functioneren van het melkproces. De robot heeft een handig touchscreenpaneel dat eenvoudig te bedienen is door middel van een begrijpelijke iconenstructuur. Daarmee heeft de melkveehouder 24/7 al de informatie die benodigd is. Denk hierbij onder meer aan de status van de huidige melking, de melkstroom per speen en de robotstatus.

Neem contact op met Van Winden en de Bie

Heeft u na het lezen van deze tekst ook interesse om de voordelen van de Fullwood melkrobot te ervaren? Neem dan meteen vrijblijvend contact op met ons. Van Winden en de Bie staat 24/7 voor u klaar met advies, service en onderhoud. U kunt ons bereiken op het nummer 0172 52 02 30 of door te mailen naar het e-mailadres info@vanwindenendebie.nl. Verder kunt u ook het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u vervolgens zo snel mogelijk verder.