Fullwood JOZ melkrobot vs. andere melkrobot merken

Meer rendement, een verhoging van het comfort voor uw koeien en beter inzicht in het gedrag en de prestaties van uw dieren: het gebruik van een melkrobot zorgt er niet alleen voor dat u als melkveehouder meer tijd overhoudt voor andere zaken dan het melken van uw koeien maar heeft ook een hoop andere voordelen. Wanneer u op zoek bent op een melkrobot, heeft u de keuze uit diverse merken waarvan Fullwood JOZ een van de populairste is. En dat is niet zonder reden want een Fullwood JOZ melkrobot heeft een hoop voordelen ten opzichte van andere melkrobot merken. Welke? Dat leggen wij uit.

Welke melkrobot merk het best bij u en uw melkveehouderij past, is afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van uw bedrijf, uw budget en het soort melkrobot dat uw voorkeur heeft. Om u te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij de vier grootste melkrobot merken op de Nederlands markt en hun kenmerken voor u op een rijtje gezet.

Fullwood JOZ melkrobot

Bij Fullwood JOZ is men van mening dat comfortabele koeien productieve koeien zijn en de innovatieve robot oplossingen van dit melkrobot merk worden daarom altijd ontworpen met oog voor het comfort van het dier. Door middel van slimme technologie en bedrijfsmanagement tools krijgt u als melkveehouder volledige controle over uw bedrijf, wordt het melkproces efficiënter en uw opbrengst groter. “Sneller, betrouwbaarder en efficiënter”, is niet voor niets de filosofie van Fullwood JOZ. 

De kenmerken van een Fullwood JOZ melkrobot:

 • De Fullwood JOZ melkrobot is fluisterstil wat zorgt voor meer rust en ontspanning in de stal waardoor u als melkveehouder afwijkend gedrag beter kan detecteren.
 • Door het voortdurend monitoren van uw veestapel krijgt u meer inzicht in de prestaties van elk individueel dier 
 • De Streampulse melktechniek realiseert minstens 50 procent van de melkgift in de eerste twee minuten van het melken. Op deze manier wordt de uier volledig leeggemolken, is de melkgift hoger en blijven de spenen van uw dieren gezonder.
 • De Fullwood JOZ melkrobot is ontworpen volgens het unieke twin-entry en twin-exit concept, waardoor er minder hekwerk achter de robot nodig is. De koeien kunnen zowel rechtdoor als via de zijkant de melkrobot verlaten en zo naar verschillende groepen of separatieruimtes gestuurd worden. Dit maakt de melkrobot geschikt voor iedere bestaande stal
 • De melkrobot van Fullwood JOZ heeft een zeer laag energieverbruik en verbruikt bovendien minder water. Dit maakt de robot één van de meest duurzame en zuinige melkrobots verkrijgbaar
 • Het touchscreen paneel van de melkrobot is eenvoudig te bedienen en geeft u als melkveehouder altijd alle benodigde informatie, zoals de status van de huidige melking en de melkstroom per speen.

Wilt u meer weten over de Fullwood JOZ melkrobot? Bekijk dan de productvideo of vraag hier geheel vrijblijvend een brochure aan!

Lely melkrobot

Naast de Fullwood JOZ melkrobot heeft Lely ook een melkrobot die zij inzetten voor het melken van koeien. Liefhebbers vertellen dat de melkrobot uw koeien optimale bewegingsvrijheid geeft en de koeien zo zelf bepalen wanneer zij eten, drinken, rusten of worden gemolken waardoor ze minder stress hebben. Echter is dit voor iedere melkrobot hetzelfde. 

De kenmerken van een Lely melkrobot:

 • Met een Lely melkrobot biedt u uw koeien optimale bewegingsvrijheid. De koeien bepalen zelf wanneer ze eten, drinken, rusten of worden gemolken waardoor ze minder stress hebben. Een gezonde en ontspannen koe zorgt voor meer melk in de tank.
 • Dankzij de innovatieve hybride arm van de Lely melkrobot heeft deze een laag energieverbruik terwijl de prestaties toenemen. De melkbekers worden sneller en veilig aangesloten en hebben een groter bereik.
 • De interface is zeer gebruiksvriendelijk en zorgt voor een duidelijk overzicht van functies, instellingen, informatie en belangrijke rapporten. Zo heeft u volledige controle over uw veestapel. 
 • De melkrobot van Lely kan worden samengesteld op basis van uw individuele wensen en doelen zoals uier- en diergezondheid, voerefficiëntie of het opsporen van tochtige koeien. 

Wilt u meer weten over de Fullwood JOZ melkrobot? Bekijk dan de productvideo of vraag hier geheel vrijblijvend een brochure aan!

GEA melkrobot

GEA is een van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerking en één van de meest verkochte melkrobot merken van Nederland. De melkrobot van GEA is ontwikkeld om het melkproces voor de koe te verbeteren en u als melkveehouder te helpen om uw tijd optimaal te benutten, net zoals bij de Fullwood JOZ melkrobot.

De kenmerken van een GEA melkrobot:

 • Door het flexibele ontwerp van de GEA melkrobot heeft u de keuze uit vrijwillig melken of melken in groepen op vaste melktijden
 • Door de In-Liner Everything-technologie wordt  elke stap van het melkproces (stimulatie, speenreiniging, voorstralen, melken en post-dippen) in één keer uitgevoerd. Maximale efficiëntie en melk van uitstekende kwaliteit worden hierdoor gegarandeerd. 
 • Real-time gebeurtenissen kunnen worden gemonitord in gemakkelijk af te lezen grafieken op een groot touchscreen display. Met een paar klikken krijgt u een actueel beeld van de gezondheid van de dieren of monitort u de melk parameters. Door middel van verfijnde technologie en gemakkelijk te gebruiken functies kunnen uw managementactiviteiten snel en op de meest efficiënte manier worden afgewerkt.
 • Dankzij de tijdige, nauwkeurige alerts van de melkrobot betreffende de gezondheid van de dieren zijn deze snel en doelgericht te behandelen. Inzinkingen in de opbrengst worden hierdoor voorkomen en het voortschrijden van ziekte wordt een halt toegeroepen. 

DeLaval melkrobot

Bij DeLaval draait het allemaal om u als melkveehouder. Hun melkrobots zijn ontworpen om het melken gemakkelijker, nauwkeuriger en efficiënter te maken en een hoger rendement te behalen. Met twee modellen melkrobots streeft DeLaval ernaar om elk bedrijf, elke melkveehouder, elke koe en zelfs elke speen individueel te behandelen. 

De kenmerken van een DeLaval melkrobot:

 • Door middel van eenvoudige visuele rapporten, analyses en informatie kunt u de prestaties van iedere individuele koe en de melkrobot bekijken. Hierdoor kunt u betere beslissingen nemen en waar nodig aanpassingen te doen. 
 • De koevriendelijke, snelle en nauwkeurige melkrobotarm maakt, door een samenspel tussen camera, hardware en zeer geavanceerde software, het totale melkproces veel sneller, nauwkeuriger en efficiënter. De koeien zijn hierdoor rustiger en geven meer melk.
 • De unieke transparante melkbeker maakt de spenen schoon en stimuleert deze elk kwartier voor een hoge melkstroom, korte melktijd en efficiënt gebruik. De voorbehandeling vindt plaats op een gescheiden circuit met een apart opvangvat, volledig gescheiden van het melkproces. Na het melken wordt de beker volledig doorgespoeld en gereinigd.
 • Met een melkrobot van DeLaval wordt elke koe gemolken naar haar individuele behoeften en capaciteit dus elke koe behaalt een volledig rendement.

Conclusie: wat is de beste melkrobot?

Bij elk van deze melkrobot merken kunt u ervan uitgaan dat ze doen wat ze beloven: koeien melken. Het comfort en de gezondheid van uw dieren staat hierbij voorop want over één ding zijn al deze melkrobot producenten het eens: gezonde en stressvrije koeien geven meer en betere melk. Toch zijn er een paar eigenschappen die u mogelijk kunnen helpen bij het maken van een keuze. Heeft u bijvoorbeeld een bestaande stal waarvoor u melkrobots zoekt? Dan raden wij de Fullwood JOZ aan. Deze melkrobot heeft door zijn uniek twin-entry twin-exit concept minder hekwerk nodig en past in elke bestaande stal. Een ander groot voordeel van de Fullwood JOZ melkrobot is dat deze, een zeer laag energieverbruik heeft en bekend staat als een zeer zuinige melkrobot. 

Heeft u verdere hulp nodig bij het kiezen van de juiste melkrobot voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op en wij voorzien u geheel vrijblijvend van persoonlijk advies.